Om oss

Vi som har Blåtassens kennel heter Eliza Tiirikainen och Leo Kirgios. Vi bor med våra 7 Samojedhundar i Heby, 5 mil NV om Uppsala. 
Vårt samojedliv började 2005 då Eliza köpte sin första samojedvalp från Snötrollens kennel. Därefter har de bara blivit fler. Vi har både haft valpar och omplaceringar. Både Samojedhundar och andra raser.
Leos hundintresse började när han träffade Laki, en grekisk gatuhund i grekland. Leo bestämde sig för att ta med Laki till Sverige, vilket han lyckades med. Därefter blev det en till grek. Samojedintresset väcktes när vi träffades och då väcktes även intresset för drag hos Leo.
Elizas dragintresse började redan när Elvis var ca 1 år och när hundarna blev fler blev dragintresset större. Däremot gör vi även gjort mycket annat med våra hundar såsom dagliga långpromenader, vandringar, klövjning, lydnad, agility, spår osv. En del av hundarna följer även med till t.ex. arbete och olika miljöer då hunden lär sig att anpassa sig till olika miljöer vilket är utvecklande för unga hundar.
Vi drar med hundarna ca 3-4 gånger i veckan på säsong och tränar dem och håller dom aktiva även under sommaren med tex promenader, simning osv.

Hundarna bor alla tillsammans hos oss och är vår familj.

Vi har ett stort intresse i avel, genetik och uppfödning. Du kan läsa mer om vår avel på ”Uppfödning”.

2011-2012 satt Leo med i styrelsen för SPHK samojed.

Ett och annat evenemang åker vi på som rasklubben arrangerar. Försöker släpa oss till utställningar också men har inte blivit så många den sista tiden. 

Eliza är utbildad hundinstruktör med stort fokus på omplaceringshundar samt arbetande hundar. Vi har gemensamt arbetat med olika omplaceringshundar genom åren. Rehabiliterat och gett nya hem till senare. Vi har även hållit och håller kurser i hundhantering och uppfostran av hund och finns som stöd vid omplaceringar eller liknade.
Varje hund vi har tagit hand om har lärt oss något nytt och vi har jobbat med dem och de har utvecklats till friska och trygga individer innan de har fått nya hem. 

Elizas utbildningar: 
Hunduppfödareutbildning okt 2012 - Hundutbildningsgruppen
HUNDen ur olika vinklar 2013 - Hundutbildningsgruppen
HUNDkursledarutbildningen - Hundutbildningsgruppen 

Vi har båda även gemensamt varit på diverse utbildningar, föredrag och liknande. 

Vi har stort intresse i Samojeden som ras, träning och drag. 

Är DU intresserad av rasen eller dragträning är DU välkommen att kontakta oss. Det är bara att höra av sig!