Nyheter

Här skriver vi lite nyheter om vad som händer efterhand på vår lilla kennel. 

21/11 - Hösten är här och med stormsteg kommer vintern! Vi hälsar den välkommen! 

2/9 - Lilla Timmy flyttar hem till oss idag! Timmy är lite annorlunda än de andra dock. Han är en brun och korthårig liten hund! En Malinois, Belgisk vallhund. Han ska bli Elizas nya träningskompis. 

28/8 - Hösten är på väg! 

2/6 - Jag, Eliza, och Leo var på besök hemma hos Lotta Svensson med familj och självklart lilla Ashi. Det var underbart att se hur de bodde och hur glad och härlig Ashi är och trivs hos sin familj. Tack för att vi fick komma på besök! 

27/5 - Valparna blir idag 8 månader. De börjar bli stora valpar! Grattis till hela kullen! 

9/5 - Blåtassen var på utställning i SPHK evenemanget i Ånnaboda, Örebro. Jennie Sparén med lilla Jaffa var med och ställde henne. Utställningen gick bra trotts att valparna bara ville leka :) men det är så det ska vara! Blåtassens kennel blev bästa avelsgrupp och vi fick en fin rosett. Massor med HP och bra kritik. En härlig dag helt enkelt. 

14/4 - Valpträff hos oss! Vi på Blåtassen planerade in lite kurs för våra valpköpare innehållande föreläsning och hund samt om unghunden med bland annat hormoner osv. Vi tyckte att det var en väldigt lyckad dag och det var väldigt härligt att få träffa både Ashi och Eira med familjer! Tack så otroligt mycket för att ni kom! 

3/4 - 
Grattis till Elvis på 8 års dagen. Elvis bor hos min mor och är Elizas första Samojedhund. 

27/3 - Grattis till valparna på 6 månaders dagen! Tiden går så fort och valparna växer. 

22/3 - Grattis till pappa Coda på 3 års dagen! 

13/2 - Hemsidan kommer att göras om lite. Vissa länkar kommer att leda till vår gamla sida för att få plats med allt men alla länkar ska hittas på denna sida! Vi vill få in fler bilder, information osv och just nu är denna hemsida full :( i framtiden ska vi byta hemsida så att vi får in allt på ett ställe. Men än så länge får vi leka med det vi har! 

12/2 - Vi kom idag hem från Furudal! 

10/2 - Boron flyttar till Lone Ottensten på Team Nordvestgaarden's Kennel i Danmark. Där kommer han att få leva som en draghund och njuta av livet tillsammans med 8 andra Samojed pojkar! 

8/2 - Utställning i Furudal. Tellis blev BIM-valp med HP. Polly kom på andra plats i sin klass med bra bedömning och domaren sa att hon var en "lovande valp". Jerry kom på andra plats i sin klass med HP, Boron på tredje plats. Lilla Eira (Puffis) med familjen Spens var på plats och Eira kom på tredje plats i sin klass med en väldigt bra bedömning! Vi ställde även i Uppfödarklass samt Avelsklass. På den förstnämnda fick vi HP och i Avelsklass hade vi en grupp för Nova och en grupp för Coda. Codas grupp vann med HP och Novas fick även HP. (HP=hederspris). Kira ställdes med exelent och kom på 5e plats i sin grupp. 

6/2 - Nu åker hela Blåtassen gänget till Furudal! Där blir det utställning, dragtävling och en massa roliga aktiviteter! 

17/1 - Ettis flyttade till sin nya familj. Hon bor nu hos Jennie Sparén med familj utanför Örebro. Vi önskar dem lycka till! Ettis heter nu Jaffa och bor med en Samojed kompis som heter Schomna!

2012

20/12 - Boron letar fortfarande efter ett eget hem. Boron är en snäll liten kille som är lite mer försiktig och lugn än sina syskon. Kommer passa bra hos dig som är intresserad av en aktiv familjehund! Lätthanterlig, kontaktsökande och en riktig myspropp! 

17/12 - Ettis blev idag tingad. Hon flyttar till ett underbart hem i mitten/slutet på januari. 

3/12 - Lugn och härlig snöig dag! Valparna ska ut i skogen igen för bus och lek. Boron och Ettan söker fortfarande nya hem! Boron är en lugnare kille som kan passa även dig som är intresserad av en familjehund. Ettan är en aktiv tjej med mycket fart i. Hon söker ett aktivt hem. 

2/12 - Idag flyttade Ashi (Arsenikum) till Charlotte Svensson med familj i Åseda i Småland. Vi önskar dem all lycka till med underbara lilla tjejen! 

26/11 - Idag flyttade Puffis (Stibium) till sitt nya hem! Hon bor nu hos Louise Spens och familj i Hässelby utanför Stockholm. Vi önskar dem all lycka till från oss alla! 

22/11 - Idag blir valparna 8 veckor! Men på grund av avvänjningen och att valparna diar fortfarande flyttar de tidigast nästa vecka. Som det ser ut nu är de flyttklara redan i början på v 48. Vi har fortfarande en tik och en hane som letar hem! Så är du intresserad - hör av dig! 

21/11 - Nu har vi redigerad vår gamla hemsida och lagt in kompleterande information som inte får platts på denna sida. Där kommer jag lägga in läsvärda articklar, lite roliga bilder etc. Men den är endast till för att kompletera denna. Gå gärna in och kika på blåtassen.se. Där kommer du även att hitta en sida med frågor och svar. 

19/11 - Valparna kom ut på sin andra koppelpromenad. Det gick jätte bra! Först var det lite läskigt, men sen var det spännande :) Kul också att se deras personligheter lysa fram mer när de blir testade på olika situationer. Tex så var lilla Puffis lite mer försiktig och undersökande, Boron tyckte ibland att det var lite läskigt och kom då springande och satte sig mellan benen på oss, Telli och Jerry, de mest intensiva, sprang för fulla muggar runt och rejsade vilt. 

17/11 - Idag blev Ashi tingad! Så nu letar Boron och Ettan efter egna hem! Boron är en lugn kille som är väldigt mysig och snäll. Ettan är en busig liten tjej som är aktiv, mysig och go. Idag var även valparna på sin andra skogstur! Det var super roligt tyckte dom. De fick gå över stock och sten och över mossor och mellan ris. De kämpade på och är nu helt trötta! I morgon får dom vila!

16/11 - Idag fick valparna komma ut på sin första skogspromenad. Mamma Nova följde med i koppel och alla valparna sprang efter. Det var jätte kul tyckte valparna! De sprang som små studsbollar i mossan och busade förfullt! Nu ska de få komma ut på en liten promenad varje dag! Valparna är supertrötta efter dagens aktiviteter. Vi vill också påminna alla som är intresserade av en valp att valparna flyttar tidigast vid 8 veckor OCH när de är helt avvänjda från att dia. Som det ser ut nu diar fortfarande valparna. Det är däremot fritt fram att hälsa på så mycket man vill under förutsättning att vi har tid för besök. När de är klara vet inte vi. Men troligen runt 9 veckor. Kan bli tidigare men håll inte andan :)

15/11 - Valparna blev idag 7 veckor gamla. Då passade vi på att väga valparna. Valparnas 7 veckors vikter hittar ni längst ner på "Födda Valpar". Vi har fortfarande valpar att tinga. Så är du intresserad är det hög tid att höra av dig! Glöm inte att vi har en Facebook sida med filmer och videos på valparna. Tyvärr är vi lite dåliga på att uppdatera hemsidan med valpbilder. 

8/11 - Idag blev valparna 6 veckor! Det innebär att nu kan de tingas. Så för att du ska få den valpen du är intresserad av är det dags att höra av dig! För övrigt är valparna ute ca 3-4 gånger om dagen och de älskar utelivet! De vill helst inte gå in alls. Så jag tror att de är renodlade Samojeder :D

7/11 - Valparna växer snabbt och är nu ute ganska mycket! Det är väldigt roligt att vara ute tycker valparna. De får gå ut ca 3-4 gånger om dagen och vet redan nu att det är ute man ska kissa och bajsa. Så det är det första de gör när de kommer ut. Full fart utomhus och de har utvecklats snabbt sedan de började komma ut! 

1/11 - Valparna blev 5 veckor! De växer och blir större för varje dag. Utomhus liver är väldigt spännande!

31/10 - Valparna var ute för första gången! Först var det konstigt men sedan blev det fullt ös!

18/10 - Stamtavlorna dök upp hos posten idag! Så nu har vi lagt ut namnen på valparna och bilder på varje valp på Födda valpar. Valparna har även egna Reg nr och finns med på SKK-hund data med stamtavlor osv. Vill du ha något Reg nr till valparna så kan du maila till oss. Annars hittar du detta via föräldrarnas Regnr om du klickar vidare på "avkommor" eller genom att söka på valpens namn. Tips: Skk har väldigt bra läsning inför att köpa hund. 

16/10 - Nu börjar det bli livat i valplådan! Valparna rör sig, leker och börjar bli riktigt sociala. Vill du följa valputvecklingen? Gå då in på vår Facebook grupp Blåtassens vänner. För att se bilderna behöver du skicka en ansökan om medlemskap i gruppen. Därefter kan du se bilder, videos och även en del berättelser om valparna. Passa på och titta in! 

11/10 - Alla valparna har nu öppnat ögonen. Först ut var "Blå hane" i tisdags. Idag blir även valparna 2 veckor. Så nu är det en vecka (18/10) kvar tills det är fritt fram för att hälsa på! Valparna börjar bli riktigt stora. De har börjat busa lite och vara vakna lite mer. 

8/10 - Bilderna är uppdaterade på hemsidan! Tack Camilla Nyström för de underbara bilderna! Vill påminna om att Nova var dräktig i ca 5e veckan på hennes nya bilder och därför ser hon lite "rund" ut. Titta in på Codas fotoalbum och Novas fotoalbum och njut! 

7/10 - Valparna är döpta och registrerings ansökan är skickad. Namn kommer ut så fort SKK godkänt dem!

6/10 - Valparna är 9 dygn och idag ska dom döpas! Alla valparna växer väldigt fort och är pigga och glada! 

1/10 - Valparna är 4 dygn gamla och växter och äter massor. Alla valparna mår jättebra och likaså mor Nova. 

27/9 - kl. 02.05 föds första valpen. En liten flickvalp :) 05.34 föds den sista. Allt har gått jätte bra och mamma Novas förlossning gick otroligt bra! Det blev 7 små valpar varav 5 tikar och 2 hanar. Alla valparna är friska och pigga. 

21/9 - 8 veckor sedan parning. Magen växer och Nova flyttar in i sin valplåda!

5/9 - Novas mage växer så det knakar. Nova mår toppen och är väldigt glad och pigg!

31/8 - Nova är dräktig i 5e veckan! 

28/8 - Ultaljud med Nova. Där kunde vi se 5-6 små valpar i hennes mage!

27-29de - juli parades Nova och Coda.