Att köpa valp

Att köpa valp av oss

Det vi kräver av våra valpköpare:
Det vi kräver först och främst av våra valpköpare och valpspekulanter är att man ska vara medveten om vad en hundvalp kräver och vad det innebär att ha en Samojedhund. Detta gäller både i uppfostran och tidsmässigt för valpen. Det vi söker för våra valpar är kärleksfulla hem med tid och intresse för valpen. 

Hur går det till om Du är intresserad av en valp?
Vid intresse av valp från oss kontaktar du oss via mail eller telefon. 
Då berättar du lite om dig själv, vad du är intresserad av att göra med din hund och lite om hur ditt liv ser ut idag. Vi vill också veta vad just DU förväntar dig av din hund. Detta är viktigt då vi vill se att rätt valp hamnar i rätt hem. 
Om fortsatt intresse finns, även efter telefonsamtal, kan du anmäla dig som "intressent". Däremot får ingen tinga valp innan du träffat valparna och föräldrar. 

Allmän info
Alla kullar är tagna främst för att vi själva vill ha valpar efter dessa föräldrar och vi behåller alltid valpar från alla kullar. Vi tror mycket på de kombinationerna vi tar och vill självklart träffa alla valpar efter leverans och kommer därför hålla valpträffar med olika aktiviteter. Vi kommer också att ställa upp om ni behöver hjälp i träning, frågor om skötsel osv. 

Alla valpar levererad tidigast vid 10-12 veckors ålder beroende på om valpköparen har andra hundar eller ej. Om det finns vuxna hundar i hemmet levereras de vid 10 veckor och om det inte finns levereras de vid 12 veckor. Detta gäller alla och vi gör inga undantag och släpper iväg dem tidigare. Detta är för att valparna ska få så god start i livet som möjligt och lära sig hundspråk osv. Detta lägger även ett större arbete för oss uppfödare vilket vi mer än gärna gör! Valpköpare KAN komma med önskemål om vad man ska göra med sin valp men i stort så behandlar vi ALLA valpar lika och alla får samma fostran och miljö. Dock är valpköparna välkomna att besöka oss om de vill de veckorna för att umgås med sin valp! 

Eliza kommer att hålla en mindre valpkurs (som ingår i köpet) och kommer hållas i samband med valpträffarna.

När hunden är 18-24 månader önskar vi att alla valpköpare höftledsröntgar sin hund. Därför tar vi ut en ”deposition” i samband med valpköp som ni får tillbaka när officiellt resultat kommer ut på SKK. Denna summa är på 1000 kr/hund. Behöver ni hjälp med röntgen kan vi boka tid gemensamt och åka tillsammans. Detta är mycket viktigt både för er egen hund, för framtida avel och för rasen!

Valparna föds upp i hem miljö tillsammans med våra övriga hundar, katten och självklart oss. Vi lägger stor vikt på socialisering och rätt skötsel under valptiden. Är ni intresserade av en valp kan ni komma och hälsa på och följa just er valps utveckling. Vi vill att alla som är intresserade av en valp först ska komma och hälsa på och träffa föräldrar, våra andra hundar, oss och valparna. Ingen valp tingas över telefon. 
Vill ni ta första kontakten via mail går det jätte bra! 

Mer information kommer komma upp här! Men har ni några frågor är det bara att höra av sig!

Vid leverans är valparna:
Avmaskade, chippade och vaccinerade
Registrerade i SKK
Dolda fel försäkrade i Agria i 3 år

Med sig till sitt nya hem får köparna:
Mat som valpen är van vid
Liten filt och leksak som luktar mamma hund
Valpkoppel och halsband
Tips och råd
och självklart lilla valpen

Boron (vit hane) till vänster och Tellu (röd bak tik) till höger. 16 dygn